Velux dakraam vervangen prijzen: dit kost het

U wilt uw VELUX dakraam vervangen, maar bent benieuwd wat het kost?

Na verloop van tijd kan het nodig zijn om oude dakramen te vervangen vanwege verschillende redenen, zoals veroudering, beschadiging of gewoon om te profiteren van de nieuwste technologische verbeteringen. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van het laten vervangen van jouw oude Velux dakraam, factoren die van invloed zijn op de prijs, en wat je kunt verwachten tijdens dit renovatieproces.

Voordat we de kosten bespreken, is het belangrijk om te begrijpen waarom eigenaren ervoor kiezen om hun oude Velux dakramen te vervangen.

velux dakraam met zonnepanelen eromheen

Meest voorkomende redenen om een velux dakraam te vervangen:

  1. Veroudering: Velux dakramen gaan vele jaren mee, maar na verloop van tijd kunnen ze tekenen van slijtage vertonen, zoals lekkages, condensvorming of verminderde isolatie.
  2. Beschadiging: Stormen, hagel of andere weersomstandigheden kunnen schade toebrengen aan dakramen, wat het noodzakelijk maakt om ze te vervangen voor optimale functionaliteit en veiligheid.
  3. Energie-efficiëntie: Nieuwere Velux dakramen zijn vaak ontworpen met verbeterde isolatie en energie-efficiënte eigenschappen, wat kan leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn.
  4. Stijl en functie: Eigenaren kunnen ervoor kiezen hun dakramen te vervangen om een nieuwe stijl toe te voegen aan hun huis of om te profiteren van geavanceerde functies, zoals elektrische bediening of automatische zonwering.

De kosten van het vervangen van Velux dakramen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke overwegingen zijn:

  1. Type dakraam & afmetingen: Velux biedt verschillende types dakramen aan, waaronder tuimelramen, uitzetramen en dakramen met verhoogde tuimelas. De kosten variëren afhankelijk van het type dakraam dat u kiest, evenals de maat die u kiest.
  2. Materiaal: Velux dakramen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, kunststof en aluminium. De keuze van het materiaal kan invloed hebben op de kosten en duurzaamheid.

Gemiddelde kosten van het vervangen van Velux dakramen:

Het is moeilijk om een exacte prijs te geven, omdat deze afhankelijk is van de eerder genoemde factoren. Over het algemeen kun je echter rekening houden met een gemiddelde prijs van €800 tot €1600 per dakraam, inclusief materiaal en installatie. Voor grotere of complexere installaties kunnen de kosten hoger uitvallen.

Wat is inbegrepen in de kosten?

Bij het verkrijgen van offertes voor het vervangen van Velux dakramen is het belangrijk om te begrijpen wat inbegrepen is in de kosten. Typisch omvat de prijs:

  1. Het dakraam zelf: Het geselecteerde Velux dakraam en eventuele accessoires.
  2. Installatie: Arbeidskosten voor het verwijderen van het oude dakraam en het plaatsen van het nieuwe.
  3. Garantie: Velux biedt 10 jaar garantie op de dakraam producten, en 3 jaar garantie op de raamdecoratie. Daarnaast geven wij altijd 10 jaar garantie op onze montage.
  4. Eventuele aanpassingen: Soms kunnen aanpassingen aan het dak of het interieur nodig zijn, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
oud en nieuw velux dakraam waarop zichtbaar is wat de voordelen zijn van het vervangen van een velux dakraam
Man die velux dakraam vervangt

Het vervangen van een velux dakraam heeft vele voordelen

Het laten vervangen van uw oude Velux dakramen is een investering die niet alleen de esthetiek van uw huis verbetert, maar ook de energie-efficiëntie kan verhogen. Door rekening te houden met de factoren die de kosten beïnvloeden en door verschillende offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die past bij uw behoeften en budget. Onthoud dat een professionele installatie essentieel is voor een duurzaam en goed presterend resultaat.

Kies voor Dakraam Vervangservice, dat door VELUX Nederland is uitgeroepen tot Montagepartner van het jaar 2023.  Zo bent u zeker van absolute topkwaliteit.

Wij helpen u graag bij het vervangen van uw oude velux dakraam.